Van idee naar business case

Zoeken naar nieuwe impulsen. Ontdekken waar je partners warm voor lopen. Bouwen aan een sluitende maatschappelijke business case. De WaardeWijzer helpt u op weg naar nieuwe kansen voor uw maatschappelijke voorziening.

 


 

waardewijzer‘Te gelde’ maken

Als Kulturhus, brede school, dorpshuis, buurtcentrum of wijkonderneming staat u midden in de maatschappij. U draagt een flinke steen bij met een goed programma en mooie functies. U biedt tal van organisaties en vereniging een goed onderdak. Daarmee bent u een geliefd ontmoetingscentrum voor veel mensen uit de buurt.

Maar u wilt meer! Dat wilt u ondernemend doen. Kosten worden door extra opbrengsten gedekt. De kernvraag is dan: welke maatschappelijke waarde kunt u realiseren en hoe kan u deze ‘te gelde’ maken?

De WaardeWijzer helpt daarbij. In vijf stappen gaat u van eigen kracht, via sprankelende ideeën, naar de eerste contouren van een maatschappelijke business case. Kanskaarten brengen u op nieuwe ideeën. Effectkaarten geven zicht op de maatschappelijke meerwaarde. Voordeelkaarten laten u beseffen waar andere partijen warm voor lopen.

 


 

Kruip in de huid van…

Nieuwe projecten en investeringen zijn nodig om bij de tijd te blijven. Maar die krijgt u niet alleen van de grond. Daar zijn andere partijen voor nodig. Met de WaardeWijzer kunt u een idee zo kneden dat partners overtuigd raken van uw idee. Als dat lukt, dan liggen verschillende voordelen in het verschiet:
¬  als partijen uw idee willen steunen, dan weet u dat er bestaansgrond is;
¬  samen lukt het beter om de financiering rond te krijgen;
¬  partners brengen dingen in waar u zelf nooit op was gekomen.

 


 

WaardeWijzer als spel

De WaardeWijzer heeft de vorm van een spel. Met behulp van een groot bord en spelkaarten zet u de zeven stappen. Trek voor het spel twee à drie uur uit. Nodig de sleutelfiguren uit rond uw ‘onderneming’.

De WaardeWijzer is nog in ontwikkeling. Op termijn kan het spel zelfstandig gespeeld worden, maar voorlopig wordt het spel aangeboden met begeleiding. De begeleiders zijn vertrouwd met uw situatie en brengen, waar relevant, ideeën en oplossingen in die elders zijn bedacht.

De WaardeWijzer is ontwikkeld door de Wijkplaats en Stimuland, met steun van de Provincie Overijssel.

logo stimuland

logo wijkplaats